inte riktigt sant

inte riktigt sant
den har morfat =)

torsdag 21 april 2011

Om jag vore fotograf....

Om jag vore fotograf, eller- åtminstone hade en bra kamera. 
Ja, då skulle jag fotografera vårblommor nu. 
Finns det mycket vackrare?


När vintern släpper taget och våren gör sig påmind är naturen ganska blek, det mesta går i brunt och grått.
Och så PANG !


En blåsippa. Gröna ursköna lysande blad och knallblå blommor som lyser upp marken. De brukar dessutom växa många tillsammans så vi kan njuta tusenfalt- breder ut sig likt ett blommande blått medelhav. Sedan växlar det över till vitsipporna. En vit matta gömmer allt det bruna och allt grått. Här och där avbryts den av blå Scilla eller vackert gula Vårlökar. Har man sedan sådan tur som jag har, ja då har man planterat lite Krokusar som villigt lyser upp mitt vintertrötta sinne. Alldeles vackert lila står de stolt i rabatter och ibland helt solo i den blivande gräsmattan. Så jag älskar dem.


På dett fylls mina öron av idoga fågelkvitter. Oh, så mitt hjärta fylls av värme.
För jag vet ju att allt detta kvitter är raggningsrepliker. Och han med det bästa kviddevittet får sig en fjälla att sätta bo med. Så jag är mycket noga med att fylla fågelfoderautomaten med diverse godsaker som de små liven uppskattar. Och talgbollar- för det älskar Herr och fru Hackspett - större.
Och jag älskar dem. de har så vacker fjäderdräkt. Så markanta, skarpa skiftningar i teckningen. Det svarta skär knivskarp av mot det vita och i detta rödaste rött
Hon under gumpen och han både där och i nacken.
Ohh, om jag ändå vore fotograf eller hade en bra systemkamera-  ja, digital.
Systemkamera av " den gamla sorten" det har jag. 2 uppsättningar finns i huset, stora väskor med massor av objektiv. Men den nyaste är hela ett år för gammal för att de objektiven ska passa med de nya digitala kamerahusen. Annars hade jag haft tillgång till många bra objektiv.


Jag får fortsätta ta bilder med min 5 megapixel mobilkamera. Det är ju tanken som räknas och jag tänker mycket varma tankar då jag fotograferar och tittar på dessa naturens underverk. De har ju konkurrens med mina hundvänner- men hjärtat är lika varmt.
Och vem vet, kanske blir det en öppning i kassan så jag kan få mig en bättre kamera.Då kanske jag får med Herr och Fru "Wooddy" på en bra bild.
Då ska jag varmt och stolt visa upp dem här på nätet för alla som vill se. - och alla andra oxå ;^>


Så för stunden  får jag luta mig tillbaka i min badenbadenstol på altanen i vårvärmen. Lyssna på raggningsreplikerna, önska herrarna lycka till. drömma och fundera ut spartips- hur fylla sparkatten så det räcker till en ny kamera...
...utan telefon i.


Kram från en vårnjutare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar